sty 21 2021

Babka Piegusek


Komentarze: 0

Babka Piegusek

Babka Piegusek

Jajka – 4 szt
Cukier – 1 szkl
Mak suchy – 1 szkl
Mąka krupczatka –2 szkl
Proszek do pieczenia – 3 łyżeczki
Cukier waniliowy – 1 łyżeczka
Margaryna stopiona – 1 szklanka
Dodatkowo:
Cukier puder
 
Jajka zmiksować z cukrem na pulchną masę, dodać mak, cukier waniliowy i mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia, następnie dokładnie ale szybko wymieszać ze stopioną letnią margaryną i wylać ciasto do natłuszczonej i wysypanej mąką formy babkowej.
Piec w 180stC przez ok. 50 minut.
Upieczone ciasto lekko przestudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem.
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz