lut 01 2021

Ciasto z czarną porzeczką


Komentarze: 0

Ciasto z czarną porzeczką

Ciasto z czarną porzeczką

Ciasto z czarną porzeczką

Jajka - 3 szt
cukier – 1,5 szkl
olej – 3/4  szkl
mleko –3/4  szkl
mąka pszenna – 3 szkl
proszek do pieczenia – 3 łyżeczki
tłuszcz do formy
bułka tarta do formy

porzeczki czarne – 1/2 kg

 

Jajka, cukier zmiksować, dodać olej mąkę z proszkiem i mleko, zmiksować na jednolitą masę.
Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wyłożyć ciasto i posypać oczyszczoną i wypłukaną oraz odsączona czarną porzeczką.

Piec ok. 50 minut w 180stC.

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz