sty 21 2021

Kawowe w czekoladzie


Komentarze: 0

Kawowe w czekoladzie

Kawowe w czekoladzie

125 g  kostki margaryny
3-4 jajka
1,5 szklanki cukru
3 szklanki mąki
4 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
szklanka mocnej kawy
szczypta gałki muszkatołowej
tłuszcz i bułka tarta do formy
polewa czekoladowa
 
 Margarynę ucierać, dodając po jednym jajku i po łyżce cukru. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlać ostudzoną kawę, dokładnie wymieszać. Dodać przesiane kakao i gałkę muszkatołową, wyrobić (ciasto powinno być dość gęste). Formę do babki natłuścić, posypać bułka tartą. Wlać ciasto. Piec godzinę w temp. 180ºC. Ostudzić. Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu, polać babkę
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz