lut 10 2021

Torcik Śmietankowy


Komentarze: 0

Torcik Śmietankowy

· gotowy spód tortowy 1 krążek
· galaretka pomarańczowa 1 op
· woda 400 ml
Krem:
· śmietana 30 % 400 g
· cukier puder 1 szkl
· cukier waniliowy 1 łyżka
· serek mascarpone 250 g

 spód układamy na tortownicy, można go nasączyć. Galaretke rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do momentu zesztywnieje. Pamiętaj, aby zacząć od wysokich obrotów miksera i stopniowo je zmniejszać. Dodajemy serek mascarpone i jeszcze chwilkę miksujemy. nakładamy mase na spód tortowy i wstawiamy do lodówki by sie masa ściągła na 20 minut, zalewamy galaretką chłodzimy ok 2 godz. Dekorujemy

kamila24 : : tort  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz